Lato 2019

Półkolonie w Letniej Akademii Mistrzów Kuchni:



Wzorem roku ubiegłego Kids' Kitchen zaprasza wszystkie dzieci w wieku 6-12 lat na letnie półkolonie w naszej magicznie cudownej kuchni :-)

Tego lata będziemy poznawać różne smakołyki i mniej znane potrawy z całego świata, wśród których nie zabraknie wytworów takich kuchni jak meksykańska, chilijska, włoska, hiszpańska, niemiecka, francuska, grecka, japońska, amerykańska czy indyjska. Choć także wielu innych :-).

Wspólne kulinarne podróże stworzą mapę jedynych w swoim rodzaju przystanków i jeszcze długo będziecie wspominać wakacje pełne smaków i barw.

Przejdź do formularza aby zapisać swoją pociechę!
PRZYKŁADOWY TYGODNIOWY PLAN PÓŁKOLONII

Egzotyczna muzyka, obyczaje z czterech stron świata a także umiejętność stosowania na co dzień podstawowych zwrotów w wielu językach nie tylko sprawią, że poczujecie się wyjątkowo, ale również zrozumiecie różnorodność i bogactwo naszej i innych kultur. Gotowanie to nie jedyna atrakcja. W ramach zajęć proponujemy również ciekawe aktywności ruchowe. W zależności od aury - pod dachem lub pod chmurką. Oprócz tego kreatywne zajęcia nie tylko kuchenne, lecz również plastyczne. Wyborna zabawa gwarantowana. Dajcie się skusić...

Zaczynamy z kopyta, czyli już na początku wakacji rozpoczynamy pierwszy z wielu turnusów, z których każdy będzie się rozpoczynał w poniedziałek a kończył w piątek, czyli pięć pełnych dni, jedyny wyjątek to turnus 12-16 sierpnia - czterodniowy z uwagi na święto przypadające we czwartek 15 sierpnia. Już za 600 zł / turnus (480 zł za sierpniowy turnus czterodniowy) od dziecka lub 1100 zł (900 zł) za rodzeństwo zabierzemy Was w podróż do magicznej krainy Kids' Kitchen, gdzie dobry gust, znajomość języków, świetna zabawa i niczym nieograniczona fantazja połączą się w jedno. Przewidujemy również wyprawę poza teren pracowni na jednodniową wycieczkę, podczas której zrobimy piknik oraz weźmiemy udział w grze terenowej.

Każdy dzień zaczynać będziemy o 9:00 (choć możecie się zjawiać już od 8:00) i kończyć o 16:00,
Przypomnijmy, że zapraszamy dzieci w wieku 6-12 lat, a że grupa może liczyć maksymalnie 16 uczestników, więc warto wcześniej zarezerwować sobie miejsce. Niczego nie musicie przynosić ze sobą, jedyny wymóg to wygodne obuwie i otwarta pełna pomysłów głowa oraz dobry humor. Nie zapomnijcie, by podczas rezerwacji podać czy nie jesteście uczuleni na jakieś produkty czy pokarmy.

Warto szybko podjąć decyzję i wtedy prosimy, byście wypełnili formularz.

Liczba miejsc jest ograniczona, więc nie warto zwlekać.

Wszelkie informacje:
tel. 502 308 740
mail: kontakt@kidskitchen.pl
znajdziecie nas również na Facebooku: https://www.facebook.com/tudziecigotuja/

W skrócie:

Cena 600 zł / turnus (480 zł za sierpniowy turnus czterodniowy) od dziecka lub 1100 zł (900 zł) za rodzeństwo

  • Od 8:00 do 16:00
  • Dzieci w wieku od 6 do 12 lat
  • Opłacone ubezpieczenie NW dla każdego dziecka
  • Wykwalifikowana kadra pedagogiczna
  • Nadzór nad prowadzonymi przez nas półkoloniami, a także kwalifikacjami kadry sprawuje Kuratorium Oświaty.

Jeszcze się zastanawiacie, nie warto czekać, zapiszcie swoją pociechę już teraz!

Zapraszamy do wspólnej zabawy i językowej podróży przez świat smaków!

Przejdź do formularza

Zapraszamy

Ilość miejsc ograniczona!


Przykładowy tygodniowy plan półkolonii

Półkolonie - Podróże...
Florencja

  • 9.00 Śniadanie
    • - Tosty francuskie z serem i pomidorem (croque monsieur & madame)
  • 10.30 Słoneczne Wybrzeże Francji:
    • - Collage (wykonanie pejzażu wybrzeża francuskiego przy użyciu różnych materiałów z poznaniem nowych budowli)
  • 11.30 Przygotowanie do obiadu
    • - Zupa cebulowa z grzankami
    • - Quiche (placek lotaryński) na bazie szynki, tartego sera, jajek i śmietany
  • 13.00 Obiad
  • 13.30-14.30 Ciąg dalszy collage
  • 14.30 Przygotowanie podwieczorku
    • - Creme brulee
  • 15.30 Podwieczorek
  • 16.00 Zakończenie

Włochy

  • 9.00 Śniadanie
    • - Bruschetta pomidorowa
  • 10.30 Poznajemy Starożytny Rzym
    • - Tworzenie stroju gladiatora (projekt) zabawy w projektantów
  • 11.30 Przygotowanie do obiadu
    • - Włoska zupa krem pomidorowy z bazylią
    • - Włoskie cannelloni z mięsem
  • 13.30 Obiad
  • 14.00-14.30 ciąg dalszy zabawy w projektantów
  • 14.30 Przygotowanie podwieczorku
    • - Tiramisu
  • 15.30 Podwieczorek
  • 16.00 Zakończenie

Polska - wyjazd

  • 9.00 Śniadanie
    • - Smacznie i zdrowo: kanapki z różnymi rodzajami past (jajeczna/serowa/tuńczykowa)
  • 10.00 Przygotowanie do obiadu i podwieczorku
  • 11.00 Wyjazd do muzeum PRL w Rudzie Śląskiej, poznanie historii naszego kraju i regionu
  • 14.00 Obiad
    • - Żur śląski
    • - Kluski śląskie z roladami indyczymi, modra kapusta
  • 15.00 Przygotowanie podwieczorku
    • - Galaretka z sezonowymi owocami
  • 15.30 Podwieczorek
  • 16.00 Zakończenie

Grecja

  • 9.00 Śniadanie
    • - „Sałatka grecka” z grzankami
  • 10.30 Warsztaty plastyczne
    • - Wazy greckie: modelowanie waz z masy papierowej i malowanie
  • 11.30 Przygotowanie do obiadu
    • - Zupa krem czosnkowy
    • - Souvlaki drobiowe z frytkami i tzacyki
  • 13.00 Obiad
  • 14.00-14.30 Ciąg dalszy warsztatów
  • 14.30 Przygotowanie podwieczorku
    • - Loukoumades - greckie pączki,
  • 15.30 Podwieczorek
  • 16.00 Zakończenie

Azjatyckie klimaty

  • 9.00 Śniadanie
    • - Naleśniki z musem z mango
  • 10.30 Warsztaty
    • Warsztaty -haft matematyczny kordonkiem
  • 13.00 Przygotowanie do obiadu
    • - Zupa tajska na bazie mleka kokosowego
    • - Indyk w stylu tajskim z ryżem basmati i sałatką z ogórków
  • 13.00 Obiad
  • 14.00-14.30 ciąg dalszy warsztatów
  • 14.30 Przygotowanie podwieczorku
    • - Sałatka owocowa z bitą śmietaną
  • 15.30 Podwieczorek
  • 16.00 Zakończenie