Afryka Dzika od kuchni
Dziś wyruszamy w niezwykłą kulinarną podróż na inny kontynent. Wraz ze starszakami upieczemy pyszne ciasto bananowe, a na obiad przygotujemy aromatyczną potrawkę ziemniaczaną z pikantnym sosem piri piri. Naszą ucztę urozmaicimy autentycznym afrykańskim fufu – czym jest? Przyjdźcie i przekonajcie się sami!
Wspólnie przygotujemy:
- potrawkę ziemniaczaną z pikantnym sosem piri piri
- ciasto bananowe
Już nie możemy się doczekać!
Drodzy Rodzice, Dzieci podczas warsztatów zostają pod opieką instruktorów. Chcemy, aby w ten sposób młodzi uczestnicy warsztatów nie tylko poznawali tajniki sztuki kulinarnej, ale również żeby uczyli się samodzielności i swobodnie integrowali w grupie rówieśników.
Zaufajcie nam i, prosimy, wykorzystajcie ten podarowany Wam czas na wiosenny relaks.
Bardzo prosimy, aby na zajęcia przybywali Państwo nie wcześniej niż 10 minut przed ich planowanym rozpoczęciem.