Mobile icon
Menu

Ferie Zima 2025

17.02 - 28.02

Zimowa Akademia Mistrzów Gotowania Kids' Kitchen
zaprasza na wyjątkowe półkolonie kulinarne
"Podróż dookoła świata!"

dla dzieci w wieku 7 - 12



Czy wiesz już, czym jest Zimowa Akademia Mistrzów Kuchni? Nie? Zimowa Akademia to wielka, kulinarna przygoda organizowana rokrocznie w naszej magicznej kuchni! Akademia to półkolonie dla dzieci i nastolatków, którzy domową nudę pragną zamienić na fantastyczną przygodę i fascynującą podróż ku arkanom sztuki przygotowywania zdrowych i smacznych posiłków w towarzystwie rówieśników! A wszystko to pod bacznym okiem prawdziwych znawców kuchennego rzemiosła oraz wykwalifikowanego zespołu wychowawców i pedagogów na co dzień pracujących z dziećmi i młodzieżą.

Przejdź do formularza aby zapisać swoja pociechę!
Dziewczynka trzymająca wałek, ubrana w czapkę kucharską i fartuch.
Przykładowy tygodniowy plan półkolonii

Wyrusz z nami w niezapomnianą przygodę i odkryj tajemnice kuchni z różnych zakątków globu! Podczas naszych warsztatów odwiedzimy aż 5 fascynujących kulinarnie krajów: Polskę, Włochy, Grecję, Turcję i Amerykę. W każdej z tych krain przygotujemy tradycyjne dania i desery, które zachwycą Twoje podniebienie. Każdy dzień półkolonii to wycieczka do innego kraju, np. w poniedziałek odwiedzimy Włochy. Przygodę zaczniemy od  włoskiego  śniadania, a zakończymy włoskim podwieczorkiem. Innego dnia wiatr poniesie nas do słonecznej Turcji, w której zjemy potrawy kuchni Tureckiej.

To nie koniec atrakcji!

Oprócz kulinarnych wrażeń, przygotowaliśmy dla Ciebie dodatkowe niespodzianki:

  • Warsztaty stolarskie: Daj ponieść się swojej kreatywności i stwórz własnoręcznie unikalne przedmioty.
  • Wspinaczka: Spróbuj swoich sił na ściance wspinaczkowej i poczuj prawdziwą adrenalinę!

Dołącz do nas i spędź niezapomniane ferie, odkrywając nowe smaki i rozwijając swoje pasje!

 

Drodzy Rodzice!

Tygodniowy turnus rozpoczynać będziemy w poniedziałek, a kończyć w piątek. Każdorazowo zatem zapewniamy Państwa dzieciom pięć dni opieki i interesujących zajęć. Już za 850 zł tygodniowo (1600 zł za dwoje dzieci). Twoje dziecko spędzi w fascynujący sposób czas, pozna tajniki kulinariów, spotka rówieśników, odsunie na bok zimową nudę. A może odkryje w sobie talent i pasję na miarę wielkich szefów kuchni? Kto wie! Zabierzemy Was w podróż do magicznej krainy Kids' Kitchen, gdzie dobry gust, świetna zabawa i niczym nieograniczona fantazja połączą się w jedno.

 

Każdego dnia startujemy o 7:30 i kończymy o 16:30. Warsztaty kulinarne i zajecia dodatkowe odbywać się będą między godziną 9:00, a 15:30.

Zapraszamy dzieci i nastolatków w wieku od 7 do 12 lat.

Zajęcia prowadzone będą w szesnastoosobowych grupach, warto więc zarezerwować sobie miejsce wcześniej.

Dzieci nie muszą niczego przynosić ze sobą! jedyny wymóg to wygodne obuwie i otwarta, pełna pomysłów głowa oraz dobry humor. Uprzejmie prosimy, nie zapomnijcie, by podczas rezerwacji podać, czy dziecko nie jest uczulone na jakieś produkty czy pokarmy.

Warto nie zwlekać z decyzją i już dzisiaj wypełnić formularz zgłoszeniowy!

Liczba miejsc jest ograniczona. Nie czekaj!

Wszelkie informacje:
tel. 502 308 740
mail: kontakt@kidskitchen.pl
znajdziecie nas również na Facebooku: https://www.facebook.com/tudziecigotuja/

W skrócie:

Cena 850 zł za udział jednego dziecka lub 1600 zł za rodzeństwo bądź dwójkę przyjaciół

  • Zajęcia poniedziałek – piątek, od 7:30 do 16:30
  • Dzieci w wieku od 7 do 12 lat
  • Opłacone ubezpieczenie NW dla każdego dziecka

Zapraszamy do wspólnej zabawy i fascynującej podróży przez świat smaków!

Przejdź do formularza

Zapraszamy

Ilość miejsc ograniczona!


Przykładowy tygodniowy plan półkolonii

„W zimowy dzień. Gotowanie i nie tylko”
Dzień 1

  • 9:00
    • Śniadanie kontynentalne+. Oczywiście przygotujemy je sami! A co na stole? Ano… pasta jajeczna, twarożek, pomidory, wędlina drobiowa, pełnoziarniste bułeczki i zdrowa herbata owocowa; same pyszności.
  • 9:45
    • Gry i zabawy integracyjne
  • 11:00
    • Gotujemy bardzo polski obiad. Dzisiaj nasi Goście Honorowi na naszym stole to rosół z makaronem, okrąglutkie pulpeciki w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem i mizeria. Na deser podamy jabłka w cieście francuskim.
  • 13:00
    • Posiłek: Wcinamy nasz pyszny rosół! 😊
  • 13:30
    • Warsztaty plastyczno - techniczne
  • 14:15
    • Posiłek: W ruch idą pulpeciki i reszta towarzystwa
  • 15:00
    • Warsztaty plastyczno - techniczne
  • 16:00
    • Kończymy pracę i po dniu pełnym wrażeń idziemy do domu.

 

Dzień 2

  • 9:00
    • Witamy się, zapoznajemy z programem dnia, przebieramy się, myjemy ręce i...
  • 9:15
    • Przygotowujemy śniadanie. Dzisiaj w roli głównej paróweczki w cieście z serem, sezonowe warzywa i zdrowa, zielona herbata
  • ernik owocowy
  • 10:00
    • Siadamy do stołu i jemy śniadanie. Sprzątamy po sobie i rzucamy się w wir wspólnych gier i zabaw!
  • 10:45
    • Szykujemy dwudaniowy, pożywny obiad. Tym razem lubiana przez wszystkich zupa pomidorowa z ryżem. A w dalszej kolejności: kurczaka faszerowane roladki z kurczaka, pure ziemnaczane, surówka z marchewki i jabłka. Na deser: drożdżowe bułeczki z posypką.
  • 11:30
    • Zostawiamy w spokoju garnki i ruszamy na spacer do Parku Kościuszki. Miejmy nadzieję, że zimowa aura sprzyjać będzie białemu szaleństwu w pierzynie śnieżnego puchu!
  • 13:15
    • Siadamy do stołu i konsumujemy naszą pomidorową.
  • 14:00
    • Prace plastyczno- techniczne
  • 14:30
    • Czas na drugie danie.
  • 15:00
    • Gry i zabawy integracyjne.
  • 15:30
    • Czas na wspólny podwieczorek;
  • 16:00
    • Żegnamy się i kończymy drugi dzień półkolonii.

 

Dzień 3

  • 8:45
    • Któż nie lubi jajecznicy!? Takiej na szynce? Zagości dzisiaj na naszym stole. A do niej pełnoziarnisty chleb, masło, pomidory, szczypiorek i herbata z cytryną. Najpierw sami ją przygotujemy!
  • 9:15
    • Jemy śniadanie
  • 13:15
    • Siadamy do stołu. Na nim pyszna zupa.
  • 13:45
    • Przygotowujemy pyszny deser. Dzisiaj będzie to tiramisu truskawkowe.
  • 14:00
    • Trochę sprzątamy i… ruszamy do Włoch! No… tak naprawdę samodzielnie przygotowujemy pieczemy pyszną włoską pizzę!
  • 15:00
    • Pizza ląduje w naszych żołądkach. A zaraz po niej deser.
  • 16:00
    • Po pracowitym dniu żegnamy się i kończymy trzeci dzień półkolonii.

 

Dzień 4

  • 8:30
    • Przygotowanie śniadania. Tym razem będą to zapiekane bułeczki wg własnych upodobań. Każdy może zostać kompozytorem! A do wyboru: ser, szynka, pomidor, jajko na twardo, ogórek konserwowy i szczypiorek.
  • 9:15
    • Jemy śniadanie
  • 10:00
    • Idziemy do kina
  • 13:00
    • Gotujemy (i jemy) pyszny i pożywny, prawdziwy śląski żur. W końcu jesteśmy w stolicy Śląska! Poprawiamy pysznymi pierogami na różne sposoby
  • 14:30
    • Wybiegani na świeżym powietrzu i najedzeni chowamy się w świecie gier planszowych. Któż ich nie lubi!
  • 15:30
    • Czeka na nas podwieczorek (pierogi na słodko)
  • 16:00
    • Kończymy kolejny, pełen wrażeń dzień półkolonii i idziemy do domu.

 

Dzień 5

  • 8:30
    • Przygotowanie śniadania. Dzisiaj zrobimy pyszne naleśniki z konfiturą i kremem czekoladowym. Popijemy je kakao.
  • 9:15
    • Jemy śniadanie
  • 10:00
    • Szykujemy obiad. A dzisiaj na stole meksykańskie klimaty! Zapiekane tortille i zupa niespodzianka
  • 11:30
    • Idziemy na spacer
  • 13:00
    • Pałaszujemy (po meksykańsku) obiad
  • 14:00
    • Wspólnie przygotowujemy deser. W roli głównej jabłko w karmelu
  • 15:00
    • Bawimy się, wspominamy wspólnie spędzony tydzień i dzielimy się wrażeniami. Dla wszystkich uczestników kulinarnych półkolonii czeka dyplom i mała niespodzianka.
  • 16:00
    • Żegnamy się i kończymy wspólny turnus.