Ferie Zima 2024
29.01 - 02.02
Półkolonie w Zimowej Akademii Mistrzów Kuchni
dla dzieci w wieku 7 - 12 w Kids' Kitchen
Czy wiesz już, czym jest Zimowa Akademia Mistrzów Kuchni? Nie? Zimowa Akademia to wielka, kulinarna przygoda organizowana rokrocznie w naszej magicznej kuchni! Akademia to półkolonie dla dzieci i nastolatków, którzy domową nudę pragną zamienić na fantastyczną przygodę i fascynującą podróż ku arkanom sztuki przygotowywania zdrowych i smacznych posiłków w towarzystwie rówieśników! A wszystko to pod bacznym okiem prawdziwych znawców kuchennego rzemiosła oraz wykwalifikowanego zespołu wychowawców i pedagogów na co dzień pracujących z dziećmi i młodzieżą.
Przejdź do formularza aby zapisać swoja pociechę!Zimowa Akademia Mistrzów Kuchni to nie tylko warsztaty kulinarne. Akademia to także cała gama gier i zabaw, zajęcia plastyczne, techniczne, wspólne spacery i, co najważniejsze, okazja do zawarcia nowych lub utrwalenia dotychczasowych znajomości w niewielkiej grupie rówieśników, w dobrej, wręcz rodzinnej atmosferze, w bezpiecznym otoczeniu i w warunkach spełniających najwyższe standardy higieny.
Tygodniowy turnus rozpoczynać będziemy w poniedziałek a kończyć w piątek. Każdorazowo zatem zapewniamy Państwa dzieciom pięć dni opieki i interesujących zajęć. Już za 850 zł tygodniowo (1600 zł za dwoje dzieci) Twoje dziecko spędzi w fascynujący sposób czas, pozna tajniki kulinariów, spotka rówieśników, odsunie na bok wakacyjną nudę. A może odkryje w sobie talent i pasję na miarę wielkich szefów kuchni? Kto wie! Zabierzemy Was w podróż do magicznej krainy Kids' Kitchen, gdzie dobry gust, świetna zabawa i niczym nieograniczona fantazja połączą się w jedno.
Każdego dnia startujemy o 8:00 i kończymy o 16:00,
Zapraszamy dzieci i nastolatków w wieku od 7 do 12 lat.
Zajęcia prowadzone będą w osiemnastoosobowych grupach, warto więc zarezerwować sobie miejsce wcześniej.
Dzieci nie muszą niczego przynosić ze sobą! jedyny wymóg to wygodne obuwie i otwarta, pełna pomysłów głowa oraz dobry humor. Uprzejmie prosimy, nie zapomnijcie, by podczas rezerwacji podać, czy dziecko nie jest uczulone na jakieś produkty czy pokarmy.
Warto nie zwlekać z decyzją i już dzisiaj wypełnić formularz zgłoszeniowy!
Liczba miejsc jest ograniczona. Nie czekaj!
Wszelkie informacje:
tel. 502 308 740
mail: kontakt@kidskitchen.pl
znajdziecie nas również na Facebooku: https://www.facebook.com/tudziecigotuja/
W skrócie:
Cena 850 zł za udział jednego dziecka lub 1600 zł za rodzeństwo bądź dwójkę przyjaciół
- Zajęcia poniedziałek – piątek, od 8:00 do 16:00
- Dzieci w wieku od 7 do 12 lat
- Opłacone ubezpieczenie NW dla każdego dziecka
Zapraszamy do wspólnej zabawy i fascynującej podróży przez świat smaków!
Przejdź do formularzaZapraszamy
Ilość miejsc ograniczona!
Przykładowy tygodniowy plan półkolonii
„W zimowy dzień. Gotowanie i nie tylko”
Dzień 1
- 9:00
- Śniadanie kontynentalne+. Oczywiście przygotujemy je sami! A co na stole? Ano… pasta jajeczna, twarożek, pomidory, wędlina drobiowa, pełnoziarniste bułeczki i zdrowa herbata owocowa; same pyszności.
- 9:45
- Gry i zabawy integracyjne
- 11:00
- Gotujemy bardzo polski obiad. Dzisiaj nasi Goście Honorowi na naszym stole to rosół z makaronem, okrąglutkie pulpeciki w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem i mizeria. Na deser podamy jabłka w cieście francuskim.
- 13:00
- Posiłek: Wcinamy nasz pyszny rosół! 😊
- 13:30
- Warsztaty plastyczno - techniczne
- 14:15
- Posiłek: W ruch idą pulpeciki i reszta towarzystwa
- 15:00
- Warsztaty plastyczno - techniczne
- 16:00
- Kończymy pracę i po dniu pełnym wrażeń idziemy do domu.
Dzień 2
- 9:00
- Witamy się, zapoznajemy z programem dnia, przebieramy się, myjemy ręce i...
- 9:15
- Przygotowujemy śniadanie. Dzisiaj w roli głównej paróweczki w cieście z serem, sezonowe warzywa i zdrowa, zielona herbata
ernik owocowy
- 10:00
- Siadamy do stołu i jemy śniadanie. Sprzątamy po sobie i rzucamy się w wir wspólnych gier i zabaw!
- 10:45
- Szykujemy dwudaniowy, pożywny obiad. Tym razem lubiana przez wszystkich zupa pomidorowa z ryżem. A w dalszej kolejności: kurczaka faszerowane roladki z kurczaka, pure ziemnaczane, surówka z marchewki i jabłka. Na deser: drożdżowe bułeczki z posypką.
- 11:30
- Zostawiamy w spokoju garnki i ruszamy na spacer do Parku Kościuszki. Miejmy nadzieję, że zimowa aura sprzyjać będzie białemu szaleństwu w pierzynie śnieżnego puchu!
- 13:15
- Siadamy do stołu i konsumujemy naszą pomidorową.
- 14:00
- Prace plastyczno- techniczne
- 14:30
- Czas na drugie danie.
- 15:00
- Gry i zabawy integracyjne.
- 15:30
- Czas na wspólny podwieczorek;
- 16:00
- Żegnamy się i kończymy drugi dzień półkolonii.
Dzień 3
- 8:45
- Któż nie lubi jajecznicy!? Takiej na szynce? Zagości dzisiaj na naszym stole. A do niej pełnoziarnisty chleb, masło, pomidory, szczypiorek i herbata z cytryną. Najpierw sami ją przygotujemy!
- 9:15
- Jemy śniadanie
- 13:15
- Siadamy do stołu. Na nim pyszna zupa.
- 13:45
- Przygotowujemy pyszny deser. Dzisiaj będzie to tiramisu truskawkowe.
- 14:00
- Trochę sprzątamy i… ruszamy do Włoch! No… tak naprawdę samodzielnie przygotowujemy pieczemy pyszną włoską pizzę!
- 15:00
- Pizza ląduje w naszych żołądkach. A zaraz po niej deser.
- 16:00
- Po pracowitym dniu żegnamy się i kończymy trzeci dzień półkolonii.
Dzień 4
- 8:30
- Przygotowanie śniadania. Tym razem będą to zapiekane bułeczki wg własnych upodobań. Każdy może zostać kompozytorem! A do wyboru: ser, szynka, pomidor, jajko na twardo, ogórek konserwowy i szczypiorek.
- 9:15
- Jemy śniadanie
- 10:00
- Idziemy do kina
- 13:00
- Gotujemy (i jemy) pyszny i pożywny, prawdziwy śląski żur. W końcu jesteśmy w stolicy Śląska! Poprawiamy pysznymi pierogami na różne sposoby
- 14:30
- Wybiegani na świeżym powietrzu i najedzeni chowamy się w świecie gier planszowych. Któż ich nie lubi!
- 15:30
- Czeka na nas podwieczorek (pierogi na słodko)
- 16:00
- Kończymy kolejny, pełen wrażeń dzień półkolonii i idziemy do domu.
Dzień 5
- 8:30
- Przygotowanie śniadania. Dzisiaj zrobimy pyszne naleśniki z konfiturą i kremem czekoladowym. Popijemy je kakao.
- 9:15
- Jemy śniadanie
- 10:00
- Szykujemy obiad. A dzisiaj na stole meksykańskie klimaty! Zapiekane tortille i zupa niespodzianka
- 11:30
- Idziemy na spacer
- 13:00
- Pałaszujemy (po meksykańsku) obiad
- 14:00
- Wspólnie przygotowujemy deser. W roli głównej jabłko w karmelu
- 15:00
- Bawimy się, wspominamy wspólnie spędzony tydzień i dzielimy się wrażeniami. Dla wszystkich uczestników kulinarnych półkolonii czeka dyplom i mała niespodzianka.
- 16:00
- Żegnamy się i kończymy wspólny turnus.