Lato 2020

Półkolonie w Letniej Akademii Mistrzów Kuchni



Czy wiesz już, czym jest Letnia Akademia Mistrzów Kuchni? Nie? Letnia Akademia to wielka, wakacyjna kulinarna przygoda organizowana rokrocznie w naszej magicznej kuchni! Akademia to półkolonie dla dzieci i nastolatków, którzy domową nudę i czas pomiędzy kolejnymi wakacyjnymi wyjazdami pragną zamienić na fantastyczną przygodę i fascynującą podróż ku arkanom sztuki przygotowywania zdrowych i smacznych posiłków w towarzystwie rówieśników! A wszystko to pod bacznym okiem prawdziwych znawców kuchennego rzemiosła oraz wykwalifikowanego zespołu wychowawców i pedagogów na co dzień pracujących z dziećmi i młodzieżą.

Przejdź do formularza aby zapisać swoją pociechę!
PRZYKŁADOWY TYGODNIOWY PLAN PÓŁKOLONII

Letnia Akademia Mistrzów Kuchni to nie tylko warsztaty kulinarne. Akademia to także cała gama gier i zabaw, zajęcia plastyczne, techniczne, warsztaty taneczne, wspólne spacery i, co najważniejsze, okazja do zawarcia nowych lub utrwalenia dotychczasowych znajomości w niewielkiej grupie rówieśników, w dobrej, wręcz rodzinnej atmosferze, w bezpiecznym otoczeniu i w warunkach spełniających najwyższe standardy higieny, co szczególnie warte podkreślenia w tym niełatwym dla nas wszystkich ostatnim czasie.

Po zeszłorocznej kulinarnej eskapadzie po sześciu kontynentach, tego lata stawiamy na potrawy sprawdzone i proste, oparte o zdrowe, lokalne produkty, spożywane ze smakiem przez wszystkich, małych i dużych; kuchnię polską z małym skokiem w bok. Bo bez włoskiej pizzy obejść się nie może!

Na półkolonie zapraszamy dzieci sześcioletnie i starsze. W tym roku planujemy też organizację turnusu dla nastolatków. Wiemy, że i wśród nich zainteresowanie samodzielnym „pichceniem” smakołyków jest niemałe!

Wielkie otwarcie już na początku wakacji! Każdy z tygodniowych turnusów rozpoczynać będziemy w poniedziałek a kończyć w piątek. Każdorazowo zatem zapewniamy Państwa dzieciom pięć dni opieki i interesujących zajęć. Już za 600 zł tygodniowo (1100 zł za dwoje dzieci) Twoje dziecko spędzi w fascynujący sposób czas, pozna tajniki kulinariów, spotka rówieśników, odsunie na bok wakacyjną nudę i zapomni o długich tygodniach domowej izolacji przed monitorem komputera. A może odkryje w sobie talent i pasję na miarę wielkich szefów kuchni? Kto wie! Zabierzemy Was w podróż do magicznej krainy Kids' Kitchen, gdzie dobry gust, świetna zabawa i niczym nieograniczona fantazja połączą się w jedno. Przewidujemy również wyprawę poza teren pracowni na jednodniową wycieczkę, podczas której urządzimy piknik i pobawimy się na świeżym powietrzu.

Każdego dnia startujemy o 8:00 i kończymy o 16:00,

Zapraszamy dzieci i nastolatków w wieku od 6 do 14 lat.

Zajęcia prowadzone będą w tym roku w mało liczebnych czternastoosobowych grupach, warto więc zarezerwować sobie miejsce wcześniej.

Dzieci nie muszą niczego przynosić ze sobą! jedyny wymóg to wygodne obuwie i otwarta, pełna pomysłów głowa oraz dobry humor. Uprzejmie prosimy, nie zapomnijcie, by podczas rezerwacji podać, czy dziecko nie jest uczulone na jakieś produkty czy pokarmy.

Warto nie zwlekać z decyzją i już dzisiaj wypełnić formularz zgłoszeniowy!

Liczba miejsc jest ograniczona. Nie czekaj!

Wszelkie informacje:
tel. 502 308 740
mail: kontakt@kidskitchen.pl
znajdziecie nas również na Facebooku: https://www.facebook.com/tudziecigotuja/

W skrócie:

Cena 600 zł za udział jednego dziecka lub 1100 zł za rodzeństwo bądź dwójkę przyjaciół

  • Zajęcia poniedziałek – piątek, od 8:00 do 16:00
  • Dzieci w wieku od 6 do 14 lat (nastolatkowie w osobnej grupie)
  • Opłacone ubezpieczenie NW dla każdego dziecka
  • Wykwalifikowana kadra pedagogiczna
  • Lokal, w którym odbywać się będą zajęcia i jego wyposażenie spełniają wszystkie wytyczne dotyczące bezpieczeństwa sanitarnego, epidemicznego, higieny i ergonomii.
  • Organizator i zatrudniona kadra posiadają odpowiednie, wymagane zgody i kwalifikacje.
  • Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zachowaniem obowiązujących, określonych przez GIS i inne stosowne władze standardów bezpieczeństwa zdrowotnego.

Zapraszamy do wspólnej zabawy i fascynującej podróży przez świat smaków!

Przejdź do formularza

Zapraszamy

Ilość miejsc ograniczona!


Przykładowy tygodniowy plan półkolonii

„W domowym zaciszu. Przetwory i nie tylko”
Dzień 1

  • 09:00 - 9:45
    • - samodzielne przygotowanie śniadania (pasta jajeczna, twarożek, pomidory, wędlina drobiowa, bułki pełnoziarniste, herbata owocowa)
  • 11:00 - 12:30
    • - warsztaty kulinarne, przygotowanie obiadu (rosół z makaronem; pulpeciki w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, mizeria; deser: jabłka pod kruszonką);
  • 13:00
    • - posiłek – (zupa);
  • 13:30 - 14:00
    • - warsztaty plastyczno - techniczne: „Szyjemy piórnik/kosmetyczkę ze starych jeansów”;
  • 14:15 -14:45
    • - posiłek, (II danie);
  • 15:00 -15:30
    • - c.d. “Szyjemy piórnik(...)”;
  • 16:00
    • - zakończenie pierwszego dnia półkolonii.

Dzień 2

  • 9:00 - 09:10
    • - czynności higieniczno-porządkowe;
  • 09:15 - 09:45
    • - przygotowanie śniadania (paróweczki w cieście francuskim z serem, sezonowe warzywa, nowalijki, herbata zielona);
  • 10:00
    • śniadanie;
  • 10:30
    • czynności porządkowe;
  • 10:45
    • przygotowanie obiadu (zupa pomidorowa z ryżem, podudzie z kurczaka grillowane, ziemniaki opiekane w mundurkach, surówka z marchewki i jabłka; deser: bułeczki drożdżowe z posypką);
  • 11:30 - 12:45
    • - spacer po Parku Kościuszki, zabawy ze skakanką i hula hop;
  • 13:15 - 13:45
    • - posiłek (zupa);
  • 14:00 - 14:30
    • - kończymy szycie jeansowego piórnika;
  • 14:30
    • - posiłek (II danie);
  • 15:00 - 15:30
    • - gry i zabawy integracyjne;
  • 15:30
    • - podwieczorek;
  • 16:00
    • - zakończenie drugiego dnia półkolonii;

Dzień 3

  • 08:45 - 09:00
    • - przygotowanie śniadania (jajecznica na szynce, chleb pełnoziarnisty, masło, pomidory, szczypiorek, herbata z cytryną);
  • 09:15
    • - śniadanie;
  • 10:00 - 11:30
    • - warsztaty taneczne ZUMBA;
  • 13:15
    • - posiłek (zupa);
  • 13:45
    • - przygotowanie deseru (jogurt naturalny z nasionami Chia i musem mango);
  • 14:00
    • - czynności higieniczne, przygotowanie i pieczenie pizzy;
  • 15:00
    • - II danie (pizza) i deser;
  • 16:00
    • - zakończenie trzeciego dnia półkolonii;

Dzień 4

  • 08:30 - 09:00
    • - przygotowanie śniadania (zapiekane bułeczki w/g własnych upodobań - ser, szynka, pomidor, jajko na twardo, ogórek konserwowy, szczypiorek);
  • 09:15 - 09:45
    • - śniadanie;
  • 10:00 - 11:00
    • - przygotowanie przetworów według babcinych receptur (robimy ogórki kiszone);
  • 11:30
    • - warsztaty kulinarne w Kids' Kitchen (przygotowanie żuru, pierogi na różne sposoby);
  • 13:15 - 13:45
    • - posiłek (zupa);
  • 14:00
    • - językowe połamańce i zagadki językowe – Kalambury;
  • 14:30 - 15:00
    • - II danie;
  • 15:15
    • - podwieczorek (koktail z owoców sezonowych na maślance);
  • 16:00
    • - zakończenie czwartego dnia półkolonii.

Dzień 5

  • 08:30 - 09:00
    • - przygotowanie śniadania (naleśniki z konfiturą i kremem czekoladowym, kakao);
  • 09:45 - 10:30
    • - zabawy sportowe na boisku: skakanka i gra w gumę;
  • 10:45
    • - wyjazd do Parku Przygód i Atrakcji Alele w Wilkowichach;
  • 11:30
    • - atrakcje i zabawy na świeżym powietrzu;
  • 13:00 - 15:00
    • - przygotowanie ogniska, pieczenie kiełbasek i ziemniaków, deser (soczyste polskie owoce);
  • 15:15
    • - powrót;
  • 16:00
    • - zakończenie półkolonii, rozdanie Dyplomów Kuchmistrza, pożegnanie.